WELKE KANT WIL JE UIT?

Werken bij HAWE betekent werken voor de toekomst. Sluit je aan bij ons team en help grenzen verleggen. Sta vooraan in het ontwikkelen van de nieuwste innovaties en heb antwoorden op de uitdagingen van onze wereld. Jouw vaardigheden zijn essentieel om de wereld van morgen vandaag mogelijk te maken.

HAWE careers

Nieuwe samenwerking tussen HAWE Cultivation Systems en Grupo Foodys

HAWE Cultivation Systems, onderdeel van de KUBO Group, kondigt met trots de samenwerking aan met de Spaanse leider in de productie van basilicum, Grupo Foodys. Dit samenwerkingsverband richt zich op de uitbreiding van duurzame hydroponische teeltsystemen, waarmee het hele jaar door planten van de hoogste kwaliteit kunnen worden geteeld met een indrukwekkende waterbesparing van 85% in vergelijking met andere traditionele teeltmethoden.

Grupo Foodys, dat al jaren voorop loopt in de duurzame landbouwsector, staat bekend om zijn innovatieve hydroponische kweekmethode, hoogwaardige producten en betrouwbare toeleveringsketen. Hun methoden stellen hen in staat om 365 dagen per jaar planten van hoge kwaliteit te kweken en te leveren. Een belangrijke prestatie in het streven naar duurzame voedselproductie in Spanje.

Samenwerken voor een duurzame toekomst

De samenwerking tussen HAWE Cultivation Systems en Grupo Foodys betekent een belangrijke stap in de verdere uitbreiding van het bedrijf. Het huidige project dat met succes is gerealiseerd betreft een systeemuitbreiding in Murcia op een perceel van ongeveer 1,2 hectare. Het bevat de tweede fase, die verbonden is met de 1e fase, die succesvol is gebleken. De systeemuitbreiding is gebouwd in een bestaande breedkapkas, zoals gebruikelijk in deze regio en beslaat nu ongeveer 2,5 hectare voor het telen, verwerken en verpakken. 

De visie op duurzaamheid en de werkmethoden van beide bedrijven passen perfect bij elkaar. Deze samenwerking versterkt de wederzijdse toewijding aan milieuvriendelijke tuinbouwpraktijken en onderstreept hun gezamenlijke missie om een positieve impact te hebben op de voedselproductie en het milieu. De producten van Foodys zullen worden geleverd aan de lokale, hoogwaardige detailhandel. Zo krijgen consumenten in Spanje toegang tot verse en duurzaam geteelde planten van de hoogste kwaliteit! En we zijn er trots op dat we hun ambitie kunnen ondersteunen. 

Over Grupo Foodys

Foodys is opgericht met als doel het ontwikkelen, produceren en vermarkten van gezonde, lekkere en duurzame voeding voor deze en toekomstige generaties. Het is marktleider in Spanje met de aanpassing van duurzame hydrocultuur teeltmethoden. Door voortdurend te innoveren en te focussen op duurzaamheid, en tegelijkertijd voorop te blijven lopen in de agrarische sector.

Benieuwd naar onze oplossingen?